Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Έτσι θα σταματήσεις όποιον παίζει Pokemon Go ενώ οδηγεί

Saudi-Arabia-Authorities-Will-Fine-80-for-users-who-play-Pokemon-Go-while-driving.

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τη διασκέδαση που προσφέρει το «κυνήγι» των Pokemon, ειδικά αν έχει περάσει τα πρώτα ή τα δεύτερα –άντα. Βέβαια ο καθένας μπορεί να… σκοτώνει όπως θέλει την ώρα του, όχι όμως και τους συνανθρώπους του. Όπως π.χ. συμβαίνει με όσους κρατούν με το ένα χέρι το κινητό και με το άλλο το τιμόνι.

Μία εταιρεία από τον Καναδά, η KRS (Keeping Roads Safe Technologies), ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της για κινητά DriveCare μπορεί να αποτρέψει τους οδηγούς από το να παίζουν Pokemon Go, τη νέα τρέλα που έχει «χτυπήσει» περισσότερα από 80 εκατ. κατοίκους αυτού του πλανήτη. Ήδη έχουν αναφερθεί τροχαία δυστυχήματα, με θανάτους και τραυματισμούς, λόγω του νέου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Η εφαρμογή DriveCare απενεργοποιεί τις επικίνδυνες λειτουργίες των κινητών τηλεφώνων (υποδοχή κλήσεων, sms, facebook, twitter, snapchat κλπ) όσο το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης ή γραπτού μηνύματος, το κινητό στέλνει αυτόματα ένα sms που ενημερώνει ότι ο χρήστης του κινητού οδηγεί.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πηγή: www.newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα