Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Είναι οι διόπτρες για πιστόλια έτοιμες για υπηρεσιακή χρήση;

201608202104p

Οι διόπτες στα πιστόλια προσφέρουν ταχύτερη στόχευση και βελτιωμένη ακρίβεια. Έτσι, οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν από τα Σώματα Ασφαλείας. Το μόνο ερώτημα είναι πότε.

Είναι συχνά αλήθεια, ότι τα αμερικανικά σώματα ασφαλείας υιοθετούν τις τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί στην μάχη πρώτα από τον στρατό. Αυτό ισχύει σίγουρα για τις διόπτρες στα τυφέκια. Αλλά η επόμενη μεγάλη καινοτομία στα αξεσουάρ πυροβόλων όπλων για τα σώματα ασφαλείας δεν έρχεται από το στρατό, αλλά έρχεται από τον κόσμο των αθλητών αγωνιστικής σκοποβολής που συμμετέχουν σε αγώνες ταχύτητας και ακρίβειας. Η καινοτομία αυτή είναι η μικρο-ολογραφική διόπτρα για υπηρεσιακά πιστόλια.
Η μελλοντολογία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα, αλλά αποκλείοντας κάποια αόρατη δύναμη, τα ολογραφικά σκοπευτικά κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται σε πολλά υπηρεσιακά πιστόλια σωμάτων ασφαλείας μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια. Οι λόγοι για τους οποίους θα συμβεί αυτή η μετάβαση από τα μεταλλικά σκοπευτικά στα οπτικά σκοπευτικά, κατά πάσα πιθανότητα θα σχετίζονται με τις σκοπευτικές ικανότητες των νεοπροσλαμβανομένων στελεχών, τις ανάγκες των γηρασκόντων στελεχών, και τα οφέλη από τη βελτιωμένη ακρίβεια και τη ταχύτερη στόχευση σε κρίσιμα περιστατικά.

Ευκολότερη εκπαίδευση

Τα ολογραφικά σκοπευτικά, που ορίζονται ως οπτικές συσκευές που απεικονίζουν ένα φωτιζόμενο σημείο όπως μια κόκκινη κουκκίδα πίσω στο μάτι του σκοπευτή ως σημείο στόχευσης, εξαλείφουν την ανάγκη για ευθυγράμμιση των σκοπευτικών. Το μόνο που έχει να κάνει ο σκοπευτής είναι να βάλει την τελεία στο στόχο, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη τεχνική σκανδάλης, λαβή, κλπ, η σφαίρα θα χτυπήσει το στόχο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι νεοσύλλεκτοι δεν θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην ευθυγράμμιση των σκοπευτικών, αλλά τα οπτικά θα τους βοηθήσουν να εξοικειωθούν με την σκοποβολή.
Όχι μόνο είναι πιο εύκολο να διδάξει κανείς νέους σκοπευτές πώς να στοχεύουν με οπτικά σκοπευτικά, αλλά ταυτίζεται και με την εμπειρία τους. Πολλοί δόκιμοι δεν έχουν κανένα υπόβαθρο στη σκοποβολή με πιστόλια, αλλά έχουν δεξιότητες σε ηλεκτρονικά παιχνίδια (shooters) . Και στα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια, η στόχευση γίνεται με σημεία αντίστοιχα με αυτά των οπτικών σκοπευτικών.

Η πρεσβυωπία

Και δεν είναι μόνο τα νέα στελέχη που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από σημειακό στόχο που προσφέρονται ένα οπτικό σκοπευτιό κόκκινης κουκκίδας. Παλαιότερα στελέχη συχνά συνειδοτοποιούν ότι οι σκοπευτικές τους ικανότητες υποβαθμίζονται καθώς τα μάτια τους δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να επικεντρωθούν στα σκοπευτικά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω στα 40 αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα όρασης σχετίζεται με την ηλικία και ονομάζεται πρεσβυωπία που καθιστά πιο δύσκολο να δούμε τα πράγματα που είναι κοντά. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν γυαλιά ανάγνωσης ή διπλοεστιακά, και είναι επίσης ο λόγος που θα δείτε μερικές φορές μεγαλύτερους σε ηλικία σκοπευτές να σπρώχνουν τα πιστόλια τους όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα σε μια προσπάθεια να να έχουν καλή οπτική των σκοπευτικών τους. Τα ολογραφικά σκοπευτικά για πιστόλια μπορούν να διευκολύνουν τα στελέχη αυτά στο να πυροβολήσουν εύστοχα.

Βολές από μεγάλη απόσταση

Τα οπτικά σκοπευτικά θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των παράπλευρων απωλειών από πυροβολισμούς αστυνομικών. Δεν είναι ανήκουστο αθώοι να τραυματίζονται ή και ακόμη να σκοτώνονται όταν αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον μιας απειλής. Η βελτιωμένη ακρίβεια και ταχύτερη ανεύρεση του στόχου που προσφέρουν τα οπτικά σκοπευτικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας σκοπευτής με βασικές δεξιότητες μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια των βολών του σημαντικά μέσω της χρήσης ενός οπτικού σκοπευτικού. Επίσης οι εμπειρότεροι σκοπευτές μπορούν να επεκτείνουν την γκάμα των πιστολιών με τα οποία είναι αποτελεσματικοί με την προσθήκη ενός οπτικού σκοπευτικού. «Ένας επιδέξιος σκοπευτής με ένα Glock MOS (Modular Optic System) και ένα οπτικό σκοπευτικό μπορεί να χτυπά ένα χαλύβδινο στόχο 15 εκατοστών στα 90 μέτρα όλη την ημέρα», λέει ο περιφερειακός διευθντής της Glock Jamey Μπράουν.
Πηγή: policemag.com

Μετάφραση: policenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα