Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Οχυρώνεται το νέο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής

13958083_1843766192518235_3257931266052569893_o (1)

Είναι ήδη γνωστό ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Δήμος Φυλής αποφάσισαν την εφαρμογή μνημονίου συνεργασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και ομαλότητας στην περιοχή του Δήμου Φυλής και των όμορων δήμων.

Στα πλαίσια αυτά μεταξύ άλλων αποφασίστηκε από το ΑΕΑ η μεταστέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε περιοχή των Άνω Λιοσίων και συγκεκριμένα σε κτίριο που στεγάζεται η πολεοδομία.

Επειδή για εμάς υπέρτατο αγαθό είναι η ασφάλεια των συναδέλφων μας οι οποίοι θα κλειθούν να εργαστούν στο χώρο αυτό, αντιπροσωπεία της Δυτικής Συμμαχίας Αστυνομικών επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο και διαπίστωσε ότι η ισχύουσα κατάσταση των εγκαταστάσεων δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των συναδέρφων μας.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας μας με τους αρμόδιους φορείς.

Από τις συναντήσεις αυτές λάβαμε διαβεβαίωση ότι ήδη έχει αποφασιστεί και δρομολογηθεί σχετικό έργο που αφορά την θωράκιση του χώρου που θα στεγαστούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και οι λοιπές υπηρεσίες έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Προκειμένου το έργο να πληρεί τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας και να είναι προσαρμοσμένο στις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας, η μελέτη έχει ανατεθεί σε μηχανικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής: το συνολικό εμβαδό της έκτασης που θα παραχωρηθεί είναι 5,5 στρέμματα περίπου.

Θα κατασκευαστεί περίφραξη ασφαλείας ύψους άνω των 3 μέτρων, από τσιμεντένια αλφα μπλοκ, μεταλλική κατασκευή και κονσερτίνα περίφραξης στρατιωτικού τύπου.

Προβλέπονται επίσης η κατασκευή 2 υπερυψωμένων αλεξίσφαιρων φυλακίων όπως και η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε όλο το μήκος της περίφραξης.

Επίσης έχει προβλεφθεί να υπάρξουν πλην της κεντρικής, άλλες τουλάχιστον 3 πύλες ασφαλείας εισόδου εξόδου στην περίφραξη.

Το κόστος των εργασιών θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Φυλής ο οποίος επίσης θα παραχωρήσει μεγάλο αριθμό οχημάτων τύπου τζιπ για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

ΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: policenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα