Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Aυτή είναι η πρώτη Τουρκάλα αστυνομικός με μαντήλα (Φωτο)

1744_0

Σήμερα, 30η Αυγούστου 2016, την ημέρα που η Τουρκία γιορτάζει τη νίκη επί των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και την επικράτηση του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ, εμφανίζεται για πρώτη φορά ένστολη Τουρκάλα αστυνομικός με μαντήλα!

Η σηματοδότηση του τέλους του ανεξίθρησκου Κεμαλικού κράτους και μαζί με αυτό του τέλους του Ευρωπαϊκού ονείρου της Τουρκίας.

Ρίζα το κεμαλισμού μετά την επικράτησή του στην Τουρκία ήταν η κατάργηση της θεοκρατίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η αντικαταστασή της με τον εθνικισμό και την Τουρκική εθνική ταυτότητα ως πιο ισχυρή ως προς τους δεσμούς της θρησκείας.

Ο Σουλτάνος των Οθωμανών ήταν πρωτίστως χαλίφης (θρησκευτικό αξίωμα στο Ισλάμ), ο Κεμάλ έγινε πρόεδρος μιας αυστηρά ανεξίθρησκης και σχεδόν αντι-ισλαμικής δημοκρατίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες της Ανατολής που έκανε υποχρεωτικό τον πολιτικό γάμο ως τον μόνο αναγνωρίσιμο νομικά από το κράτος.

Πυλώνες της δημοκρατίας στην Τουρκία ο στρατός και η αστυνομία.

Έστω και υπονοούμενη θρησκευτική σύνδεση σήμαινε μέχρι και απόταξη από τα 2 αυτά σώματα και το ελάχιστο καμιά προαγωγή ή καριέρα. Και σήμερα;

Σήμερα που η Τουρκία μνημονεύει τον μεγάλο της ηγέτη η Τουρκάλα αστυνομικός στην φωτογραφία επιλέχτηκε για να σηματοδοτήσει την οριστική εγκατάλειψη του Κεμαλικού οράματος.

Ο Ερντογάν της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ίσως να σκέφτεται και θρησκευτική αστυνομία.

Πάντως η επίδειξη σήμερα στην πλατεία του Ταξίμ είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: η Τουρκία είναι μια ισλαμική πρωτίστως δημοκρατία.

tourkala_mantila-630x360

 

Πηγή: tribune.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα