Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Αλλαγές στην φύλαξη Μετρό και Ηλεκτρικού – Τέλος οι Εταιρίες Security – 200 αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξη

Αλλαγές φέρνουν στον τρόπο φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Μεταφορών.

Το σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2018 και προβλέπει ότι 200 αστυνομικοί θα έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς, αποσύροντας με αυτό τον τρόπο τις εταιρίες σεκιούριτι.

Αιτία όπως φαίνεται στάθηκαν οι συνεχείς επιθέσεις το τελευταίο διάστημα από κουκουλοφόρους με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα των σταθμών, όπως αυτή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Και οι δύο υπουργοί αφήνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο φύλαξης από τις εταιρείες σεκιούριτι, λέγοντας ότι δεν κοιτούσαν ούτε τις κάμερες των σταθμών για να δουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες.

Από το υπουργείο Μεταφορών λένε, μάλιστα, ότι εκτός από τις ομάδες αναρχικών που λόγω ιδεολογίας, καταστρέφουν ακυρωτικά μηχανήματα, υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό του κέντρου του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα όπου πραγματοποιούνταν μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών εξηγώντας ότι είναι εμπρησμός, καθώς έσπασαν το τζάμια και πέταξαν στουπιά.

Πηγή: newpost.gr

One Response to Αλλαγές στην φύλαξη Μετρό και Ηλεκτρικού – Τέλος οι Εταιρίες Security – 200 αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξη

  • Ενω οι μπάτσοι θα κοιτάνε τις κάμερες. Αλλά καλύτερα αστυνομικοί γιατι όταν ζητησαν οπλοφορία στον ΗΣΑΠ οι εκπρόσωποι των σωματείων της εταιρίας σεκιούριτι που φύλαγε εκεί, έστω ένα σπρέυ πιπεριού, απαντούσαν οι εκπρόσωποι του ΗΣΑΠ στα σωματεία, οτι: «είστε φιγουρίνια εσείς». Ε, δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση με τους σεκιούριτι. Δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά με τους κωλονόμους που υπάρχουν. Να επιστρέψουν στις πρεσβείες οι αστυνομικοί (για περιμετρικά και εντός ελληνικού εδάφους), και σε άλλες ευαίσθητες φυλάξεις και βλέπουμε. Να ξαναγίνουν όπως πριν τα πράγματα. Και όταν ξυπνήσει το υπουργείο προστασίας του πολίτη να φροντίσει με νέες νομοθεσίες για τους σεκιούριτι……όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα