Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού

Οι πιο επικίνδυνες ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού. Οι πληροφορίες για τη δράση τους είναι λιγοστές, και τα αποτελέσματα των αποστολών τους παραμένουν πολλές φορές κρυφά. Από την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και μετά, η κουβέντα για τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού έχει αναθερμανθεί για τα καλά. Παρότι η ομάδα του ναυτικού με την κωδική ονομασία SEALs ήταν υπεύθυνη για αυτήν την επιχείρηση, αυτή δεν είναι η μόνη επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων οι οποίες ανήκουν στο δυναμικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μερικές από τις πιο καλά εκπαιδευμένες και με μεγάλη εμπειρία στο πεδίο των μαχών, είναι οι εξής:

ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ: ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Οι μονάδες αναγνώρισης των πεζοναυτών έχουν στόχο να παρέχουν πληροφορίες από τα πεδία των μαχών πραγματοποιώντας αποστολές πίσω ή πολύ κοντά από τις γραμμές του εχθρού. Μέλη της μονάδας αυτής είναι και ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι, υπό ορισμένες συνθήκες, πραγματοποιούν την εξουδετέρωση συγκεκριμένων στόχων. Πάντως η πιο συχνή αποστολή τους είναι να προετοιμάζουν το έδαφος για την κύρια δύναμη του στρατεύματος.

 ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες είναι εκπαιδευμένοι να: προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες πάνω από το πεδίο της μάχης. Εκτελούν συγκεκριμένους στόχους από τον εχθρό. Καθοδηγούν τη στόχευση του πυροβολικού. Κι όλα αυτά τα κάνουν ταυτόχρονα. Επίσημη αποστολή τους, πάντως, είναι μόνο η ακριβής πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών πριν από μια επίθεση του πυροβολικού ή έναν αεροπορικό βομβαρδισμό επί τόπου στο σημείο της επέμβασης.

ANGLICO

Τα αρχικά βγαίνουν από την ονομασία Air Naval Gunfire Liaison Company. Η συγκεκριμένη μονάδα του αμερικανικού στρατού έχει αποστολή να παρέχει ακριβείς οδηγίες για αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού, συνήθως πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Κάθε αποστολή τους χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις με πέντε στρατιώτες.

ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Οι συγκεκριμένες μονάδες πεζοναυτών αποτελούνται τις περισσότερες φορές από άνδρες άλλων σωμάτων, και συνήθως παρέχουν επιπλέον υπηρεσίες στις αντίστοιχες μονάδες των πεζοναυτών (βλ. παραπάνω) και σε αποστολές του πολεμικού ναυτικού.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΑΧΗΣ

Έχουν από τις πλέον επικίνδυνες αποστολές σε ολόκληρο το αμερικανικό στράτευμα. Επιχειρούν συνήθως από αέρος και στόχος τους είναι να βρεθούν πίσω από τις γραμμές του εχθρού και να παρέχουν πληροφορίες σε άλλες μονάδες εδάφους – αλλά και αέρος. Αυτό τους κάνει να έχουν την κορυφαία εκπαίδευση στην τακτική κάλυψης-απόκρυψης, ενώ κάποιες φορές υποδεικνύουν με ακρίβεια τους στόχους οι οποίοι πλήττονται από βομβιστικές επιθέσεις. Πολύ μεγάλη θεωρείται η συμβολή τους στη Λιβύη.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Αποτελούν την κορυφή όλων. Είναι γνωστοί και με την κωδική ονομασία «ομάδα ΔΕΛΤΑ» και αποτελούνται από άνδρες που προέρχονται από την κορυφή κάθε άλλου σώματος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Οι κατάλληλοι για να υπηρετήσουν σε αυτή τη μονάδα επιλέγονται μόλις δύο φορές το χρόνο. Αυτό που γνωρίζει όποιος γίνεται μέλος αυτής της μονάδας, είναι πως η άμεση εμπλοκή με τον εχθρό είναι δεδομένη –ακόμη κι αν αυτός είναι σε χώρα με την οποία οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Η γνωστή μονάδα Navy SEALs αποτελείται από οκτώ «ομάδες» (1,2,3,4,5,7,8 και 10). Το νούμερο 6 που δεν αναφέρεται παραπάνω, θεωρείται ότι ήταν ο αριθμός της ομάδας που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει και το παρατσούκλι «ουράνιο τόξο» καθώς το προσωπικό της χωρίζεται σε τέσσερα χρώματα: μπλε, κόκκινο, χρυσό και ασημένιο (ενίοτε χρησιμοποιείται και το γκρι).

SEAL TEAM 6

Λέγεται πως όταν ρωτούν ένα μέλος της ομάδας SEAL σε ποια μονάδα ανήκει, τότε η ερώτηση αφορά τον «αριθμό» του ή το «χρώμα» του. Η ομάδα 6 συμμετέχει στις πιο επικίνδυνες μυστικές αποστολές εκτός συνόρων, και οι εντολές της στο πεδίο της μάχης έρχονται πολλές φορές απευθείας από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΝΑΥΤΙΚΟ: ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ονομάζονται και FAST. Αποτελούνται κυρίως από άνδρες που προέρχονται από άλλα σώματα του αμερικανικού στρατού και η κυριότερη αποστολή τους είναι να συνοδεύουν Αμερικανούς διπλωμάτων και να διασφαλίζουν το χώρο της επίσκεψής τους για όσο διάστημα χρειαστεί.

ΝΑΥΤΙΚΟ: ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ

Φτιαγμένη για να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πειρατείας, η συγκεκριμένη μονάδα κινείται κυρίως με μικρά, ευέλικτα και γρήγορα φουσκωτά σκάφη τα οποία επιδράμουν κατά θαλάσσιων στόχων. Σχεδόν κάθε τους αποστολή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλάβει ένοπλες συγκρούσεις, καθώς οι στόχοι τους είναι τις περισσότερες φορές αδίστακτοι κακοποιοί.

RANGERS

Η μονάδα του αμερικανικού στρατού μπορεί εύκολα να συγκριθεί σε ικανότητες και εκπαίδευση με αυτήν της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Είναι αερομεταφερόμενοι, υποστηρίζουν τις αποστολές μεγαλύτερων στρατιωτικών μονάδων ή πραγματοποιούν οι ίδιοι την εκτέλεση στόχων στο πεδίο της μάχης. Η βασική εκπαίδευση για να ενταχθεί κανείς στη συγκεκριμένη μονάδα διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ CIA – SAD

Αποτελείται από μόλις μερικές εκατοντάδες ανθρώπους και κύριος στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν αποστολές τις οποίες κανείς άλλος δεν θα ήθελε να κάνει. Η μονάδα SAD δεν εντάσσεται καν σε αυτό που ονομάζονται «μυστικές αποστολές» (black ops). Κινούνται στις σκιές και αυτό που κάνουν τις περισσότερες φορές είτε δεν γίνεται ποτέ γνωστό, είτε η ευθύνη βαραίνει κάποιον άλλο.

ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ

Ανήκουν στον αμερικανικό στρατό και αποτελούν μια από τις κύριες πηγές άντλησης στρατιωτών για τις μονάδες SEALs, DELTA κλπ. Λαμβάνουν μια από τις πιο σκληρές εκπαιδεύσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς, και ο χρόνος για να διαπιστωθεί εάν κάποιος υποψήφιος μπορεί να ενταχθεί ή όχι, διαρκεί 24 ημέρες.

Πηγή: business insider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα