Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Compat 18: Αντιμέτωποι με τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται 7 από τους 11 συλληφθέντες, που φέρονται να έχουν σχέση με την ομάδα Compat 18 Hellas.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές και αποτέλεσαν τη βάση για την άσκηση της ποινικής δίωξης δεν έχουν και οι έντεκα συλληφθέντες τον ίδιο βαθμό συμμετοχής στην υπόθεση.

Για το λόγο αυτό οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δίωξη θα προσωποποιηθούν και θα εξατομικευθούν για τον καθένα ξεχωριστά στο επόμενο στάδιο, δηλαδή όταν βρεθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσει και για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη , κατά περίπτωση, για:

-Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων

-εμπρησμό

-έκρηξη

-διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και

Οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία τα 4 κακουργήματα αφορούν 7 εκ των συλληφθέντων , ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους 4 , μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά ο οποίος με βάση τα όσα συνέλεξε η αστυνομία από συνομιλίες που καταγράφηκαν, εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες 2 νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, οι οποίοι όμως, ενώπιον της εισαγγελέως φέρονται να ανακάλεσαν είπαν στο στάδιο της προανάκρισης , στην αστυνομία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Πηγή: tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα