Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Πόσους μήνες θα υπηρετούν

Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έπειτα από σχετικές εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν και τα οποία αναδείχθηκαν περαιτέρω με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα ο «Φιλελεύθερος».

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η στρατιωτική ηγεσία έχει θέσει, μάλιστα με επιτακτικό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας ότι αυτά πρέπει να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατόν, λόγω της χαμηλής στελέχωσης των Μονάδων Έβρου και Νήσων και της εμφανούς αδυναμίας υλοποίησης του προβλεπόμενου έργου.

Στο πλαίσιο αυτό έχει κατατεθεί σχέδιο που περιλαμβάνει πρόταση για αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από 9 μήνες, που είναι σήμερα, σε 12 και ταυτόχρονη αύξηση της θητείας στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, από 12 σε 15 μήνες. Πρόκειται για σχέδιο που είχε κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της απομείωσης που εμφανίζεται στο κατώτερο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικά αυτού που υπηρετεί στις μονάδες των «πρόσω», όπως αποκαλούνται αυτές που βρίσκονται κυρίως στον Έβρο.

Η σχετική πρόταση επανήλθε μετά την ανάδειξη των προβλημάτων και των κενών στην περιοχή του Έβρου και το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με τα στελέχη του Πενταγώνου να δηλώνουν πως αν ο αριθμός των περιπόλων ήταν μεγαλύτερος δεν θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη.

Πηγή: liberal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα