Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η… Καμόρα της Πλατείας Αμερικής με βερμούδες και παντόφλες

Η… Καμόρα της Πλατείας Αμερικής έκρυβε ναρκωτικά σε φρεάτια, θάμνους και δέντρα. Ο σκληρός πυρήνας της ήταν από Ερυθραία, Συρία, Γκάνα, Γουινέα, Τυνησία, Τανζανία, Σομαλία, Σουδάν, Κονγκό, Νιγηρία, Αλγερία, Καμερούν, Μάλι, Παλαιστίνη και… Μπουργκίνα Φάσω.

Τσιλιαδόροι, διακινητές και «ταμίες», με βερμούδες και παντόφλες, λειτουργούσαν την… λαϊκή αγορά των ναρκωτικών, με την ανταλλαγή να γίνεται «χέρι με χέρι», ενώ ειδοποιούσαν για την παρουσία αστυνομικών με νοήματα και συνθηματικές κραυγές, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, μετά την διερεύνηση εκατοντάδων καταγγελιών πολιτών, φορέων και συλλόγων.

Οι αστυνομικοί τους τελευταίους μήνες, με διατάξεις των εισαγγελικών αρχών είχαν κάνει… BigBrother την Πλατεία Αμερικής τοποθετώντας συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου, Σωκράτους, Αναξαγόρα, Βούλγαρη, Κουμουνδούρου και Μενάνδρου, καταγράφοντας με… ονοματεπώνυμα το ασύδοτο αλισβερίσι των ναρκωτικών.

Ωράρια… εργασίας, «βάρδιες», τιμές

Το κύκλωμα, με εναλλαγές μελών, κάλυπτε 16ωρο ωράριο από τις 11:30-03:00, λειτουργώντας με υποομάδες από το σύνολο των 38 κατηγορουμένων. Οι διακινητές έβγαζαν άμεσα με την ζήτηση από πελάτη, τα ναρκωτικά από τις ευφάνταστες κρυψώνες και τις πωλούσαν σε συσκευασίες βάρους από 3 έως 4,5 γραμμάρια με τιμή 5 με 10 ευρώ η κάθε μία. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η πραγματοποίηση 165 συναλλαγών, ενώ καταγράφηκαν βιντεοληπτικά οι 76 από αυτές. Τα κέρδη, κατά το χρονικό διάστημα της αστυνομικής έρευνας από 13 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου, ήταν 1.550 ευρώ, το πραγματικό κέρδος όμως είναι υπέρογκο και θα εκτιμηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μία διακίνηση που καταγράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 είχε ως εξής: Στις 10:30 εντοπίζονται οκτώ από τους κατηγορούμενους να αναπτύσσονται κατά μήκος της οδού Λευκωσίας και συγκεκριμένα από τη συμβολή με την οδό Λέλας Καραγιάννη μέχρι και την οδό Σπάρτης. Σχεδόν άμεσα ξεκινά η προσέγγιση των διακινητών από τοξικομανείς, οι οποίοι παραδίδουν χρήματα σε έναν κατηγορούμενο και παραλαμβάνουν τα ναρκωτικά από άλλον που έρχεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Όταν η αγοραπωλησία ολοκληρώνεται ο διακινητής προσεγγίζει τον «ταμία» και του αποδίδει το κέρδος.

Το μεσημέρι της 20ης Ιουνίου 2018, στη συμβολή των οδών Λευκωσίας και Λέλας Καραγιάννη, ένας κατηγορούμενος βγάζει ναρκωτικά που κρύβει στο στόμα του και τα δίνει σε τοξικομανή, ενώ λίγο αργότερα άλλος διακινητής δίνει ναρκωτικά σαν… σκυταλοδρομία σε τοξικομανή που κινείται με μοτοσυκλέτα δίπλα του. Στο ίδιο σημείο κατηγορούμενος με αμφίεση… παραλίας δίνει ναρκωτικά σε χρήση και στη συνέχεια θάβει τα χρήματα στο… χώμα παρτεριού της πλατείας.

Αρχηγοί, «διαφημιστές» και παρελθόν

Αρχηγικός ρόλος αποδίδεται σε έναν 64χρονο από την Γκάνα, ο οποίος έδινε το σύνθημα για την έναρξη των αγοραπωλησιών και έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη. Υψηλά στην ιεραρχία ήταν και 43χρονος από την Τανζανία, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2016 από τους ίδιους αστυνομικούς και άμεσα μετά την αποφυλάκισή του εντάχθηκε ξανά στην εγκληματική οργάνωση. Γνώριμοι, της ίδιας «φουρνιάς», που είχαν συλληφθεί και αυτοί το 2016, ήταν 45χρονος από την Γκάνα και ένας 25χρονος από το Κονγκό, οι οποίοι μετά την φυλακή συνέχισαν την δράση τους. Ένας 47χρονος από την Γκάνα και ένας 34χρονος από το Μάλι, όπως επίσης ένας 22χρονος από την Αλβανία και συνομήλικος συμπατριώτης του, αποτελούσαν ξεχωριστά αρχηγικά «ζευγάρια».

Ένας 24χρονος από την Αλβανία, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία, ήταν ο «διαφημιστής» της ναρκωτικής πραμάτειας σε στάσεις λεωφορείων γύρω από την Πλατεία Αμερικής και προμήθευε ναρκωτικά τους ενδιαφερόμενους. Παρόμοια «διαφημιστική» δράση και διακίνηση είχαν ένας 19χρονος από το Μαρόκο, ένας 26χρονος από την Βουλγαρία, ένας 29χρονος και ένας 18χρονος από το Μαρόκο. Ρόλο «χειριστή» των επιχειρησιακών μελών είχε ένας 18χρονος από τη Γουινέα.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους μετά την σύλληψή τους, τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ψεύτικες ή ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας για να αποφύγουν κατ’ οίκων έρευνες και κατασχέσεις ναρκωτικών. Τα μέλη της ναρκωτικής «Καμόρα» είχαν συνολικά στο ενεργητικό τους… 60 συλλήψεις, για ναρκωτικά, ληστείες και κλοπές, με τους περισσότερους να έχουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 6 στο «βιογραφικό» τους.

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα