Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Επί του σκοκευτηρίου: Δοκιμάστε τις ικανότητές σας με την άσκηση FAST (βίντεο)

Αυτή η προπόνηση τεστάρει τις βασικές τεχνικές ταυτόχρονα με την ακρίβεια και την ταχύτητα προσφέροντας μια ευχάριστη αλλά απαιτητική άσκηση.

Η άσκηση FAST γίνεται σε απόσταση 7μέτρων με τη χρήση του παρακάτω στόχου (διαστάσεις 21εκ-35εκ). Ο σκοπευτής ξεκινάει με το πιστόλι στη θήκη με δύο μόνο σφαίρες και μια δεύτερη πλήρη γεμιστήρα στην εξάρτηση.

 

Με την εκκίνηση, ο σκοπευτής τραβάει και ρίχνει δύο βολές στο ορθογώνιο κουτί στην κορυφή του στόχου, εκτελεί επαναγέμιση και ρίχνει άλλες τέσσερις σφαίρες στον κύκλο στο κέντρο του στόχου. Οι αστοχίες στο κουτί προσθέτουν δύο δευτερόλεπτα ενώ οι αστοχίες στον κύκλο προσθέτουν ένα δευτερόλεπτο στο συνολικό χρόνο.

Το σύστημα βαθμολόγησης για την άσκηση έχει ως εξής:

10 ή περισσότερα δευτερόλεπτα: Αρχάριος
Λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα: Μέτριος
Λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα: Προχωρημένος
Λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα: Expert

Το ρεζουμέ

Αυτή η άσκηση είναι δύσκολη! Όπως υποδηλώνει το όνομα, δοκιμάζει τα βασικά στοιχεία, την ακρίβεια και την ταχύτητα. Οι χρονικές ποινές είναι τσουχτερές και τα περιθώρια για σφάλματα είναι μικρά, αλλά μην ξεχνάμε ότι σε μια κατάσταση άμυνας τα περιθώρια είναι ανύπαρκτα και οι συνέπειες δραματικές.

Προσοχή όμως αυτή η άσκηση δεν ενδείκνυται για προπόνηση με ατελείωτες επαναλήψεις, αλλά αντιθέτως έχει διαγνωστικό χαρακτήρα, είναι δηλαδή μια δοκιμή για να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τυχόν ελλείψεις στην στόχευση, το τράβηγμα της σκανδάλης, την επαναγέμιση ή τον έλεγχο της ανάκρουσης. Δοκιμάστε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο σκοπευτήριο και δείτε πώς θα τα πάτε συγκριτικά με τους υπόλοιπους στο pistol-training.com. Καλή τύχη!

Πηγή: policenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα