Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Εντυπωσιακό αντικλεπτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης – Δείτε τι δυνατότητες έχει (βίντεο)

Την ύποπτη δραστηριότητα εντός καταστημάτων εντοπίζει το VaakEye, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται ήδη σε 50 καταστήματα ανά την Ιαπωνία.

Το σύστημα παρακολουθεί συνέχεια τους χώρους του καταστήματος μέσα από κάμερες, εντοπίζει την ύποπτη δραστηριότητα και ενημερώνει το προσωπικό, προκειμένου να δει το σχετικό βίντεο και να δράσει.

H Vaak είανι η τρίτη startup του Ρίο Τανάκα, που, μιλώντας στο New Atlas, τόνισε πως «ήθελα να κάνω μια κοινωνική συνεισφορά σε παγκόσμιο επίπεδο … υπάρχουν πολλές εταιρείες data management, αλλά όχι εταιρείες που διαχειρίζονται τα δεδομένα χωρίς δομή.

Η πρώτη μου ιδέα ήταν πως για να φτιάξω μια εταιρεία unstructured data management, θα επικεντρωνόμουν στην ανθρώπινη συμπεριφορά μέσω εικόνας βίντεο».

Το VaakEye είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας και λανσαρίστηκε τον Μάρτιο ως συνδρομητική υπηρεσία.

Με κόστος 162 δολάρια ΗΠΑ τον μήνα ανά κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα, ένα cloud system deep learning σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο παρατηρεί συνέχεια την εικόνα από τις κάμερες, εντοπίζοντας αυτόματα «ύποπτες συμπεριφορές» και ενημερώνει άμεσα το προσωπικό.

Το σύστημα έχει «εκπαιδευτεί» σε πάνω από 100.000 ώρες υλικού βίντεο, τόσο μέσω χρήσης ηθοποιών για την αναπαράσταση περιστατικών όσο και μέσω τεράστιων όγκων πραγματικών βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Όπως σημειώνει ο Τανάκα, το σύστημα αναζητά πράξεις που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες- «να κοιτούν γύρω αγχωμένα, να ψάχνουν κάμερες, να κινούνται λίγο πιο γρήγορα από ό,τι είθισται».

Επίσης, μπορεί να βλέπει πότε αντικείμενα από τα ράφια καταλήγουν σε τσέπες ή σε τσάντες.

Η κάθε συμπεριφορά που το σύστημα εντοπίζει αξιολογείται ως προς το πόσο ύποπτη είναι, και όταν ένας πελάτης φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, το σύστημα σημαίνει συναγερμό, τον οποίο συνοδεύει με βίντεο, στο αρμόδιο μέλος το υ προσωπικού.

Όπως σημειώνει ο Τανάκα, το σύστημα λειτουργεί σε 50 καταστήματα στην Ιαπωνία και σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για το λανσάρισμά του σε διεθνές επίπεδο.

Το επίπεδο ακριβείας του ανέρχεται στο 81%, αναλύοντας την κίνηση του ανθρώπινου σώματος με βάση πάνω από 100 σημεία πάνω του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι σύντομα ικανό να εντοπίζει και άλλα είδη ανάρμοστης συμπεριφοράς, όπως βίαιες επιθέσεις και πιο περίπλοκες κινήσεις.

Πηγή:  naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα