Επικοινωνία: Τηλ.: +30 6976784678 | e-mail: securityexpert@mailbox.gr
Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νέα καθημερινότητα με μάσκα: Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται και πού επιβάλλεταιΑλλαγές στις άδειες οπλοφορίας και κατοχής όπλων λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το κέντρο της Αθήνας – Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 250 αστυνομικοίΑλλαγές στο Νόμο για τα όπλαΠόσο αντέχει ένα αλεξίσφαιρο κράνος σε βολές από πιστόλια; (βίντεο)“Λευκός θάνατος” οι Αμερικανοί Πεζοναύτες εκτελούν βολές μέσα στο χιόνι (βίντεο)Δικαστική απόφαση: Ανοίγει ο δρόμος για χρήση μηνυμάτων στο Messenger και φωτογραφιών στο Facebook ως αποδεικτικών μέσωνΤρόμος στον Ινδικό Ωκεανό: Ελληνες ναυτικοί μιλούν για τον εφιάλτη στα χέρια πειρατών (βίντεο)Έτοιμοι οι… αντικαταστάτες της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» – Στους δρόμους από ΔευτέραDelta Force: Αυτή είναι η μονάδα των επίλεκτων Αμερικανών κομάντος που εξόντωσε τον αρχηγό του ISIS, Αλ Μπαγκντάντι

Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε) είναι επίλεκτο τμήμα της Εξωτερικής Φρουράς Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού που συγκροτήθηκε κατόπιν αυστηρής επιλογής με προσωπικό της υπηρεσίας για να στελεχώσει την ειδική μονάδα, με αποστολή της την διεξαγωγή εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλών κινδύνων εντός του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και επεμβαίνει ύστερα από προσωπική έγκριση του διευθυντή των φυλακών.

Η Ο. Α. Ε. Ε είναι ειδική μονάδα των Τ. Ε. Φ. Κ. Κ (Τμήμα Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης) με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό. Ο χαρακτήρας της είναι πολυδιάστατος καθώς επιχειρούν σε καταστάσεις που απαιτούν υψηλή εκπαίδευση και συντονισμό όπως σε στάση-απείθεια-υλικές καταστροφες-εξεγερση-αρνηση μεταγωγης κτλ εκ μέρους των κρατούμενων.

Εκπαιδευονται σε θέματα αυτοάμυνας, οπλοτεχνικης, μεταγωγες και ελέγχους σε υψηλών κινδύνων κρατούμενων των φυλακών, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλό επίπεδο εμπειρίας και αποτελεσματικότητα σε ακραία περιστατικά.
Οι εξωτερικοί φρουροί που στελεχώνουν την ειδική μονάδα (Ο.Α.Ε.Ε) είναι γνωστοί για τη πειθαρχία τους και τον εππαγγελματισμος τους. Με την επιχείρηση 10 μόνο ατόμων της ειδικής ομάδας Ο.Α.Ε.Ε στις 9/6/2019 βραδινές ώρες σε ελενχο 70 κελιών και παραπάνω από 250 κρατούμενων της Β’ πτέρυγας του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από σωφρονιστικό υπαλλήλους ναρκωτικές ουσίες, δεκαδες αυτοσχέδια μαχαίρια, και μαχαίρια εμπορίου καθώς και πληθως κινητών τηλεφώνων που αυτή τη στιγμή ειμασται σίγουροι ότι έχουν φτάσει στα χέρια του Εισαγγελέα Πειραιά.
Η σύσταση της Ο.Α.Ε.Ε έγεινε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω των αυξημένων περιστατικών εκνομων ενεργειών και βίας που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις φυλακές της χώρας.
Πηγή: typosepeirou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα